Sikkerhed på byggepladsen

| | Læsetid: 1m 28s

En hver er sig selv nærmest. Den sætning kender de fleste af os vel. Overført til arbejdspladsen, så kan sætningen være lige så relevant og så alligevel ikke. Som mennesker har vi en medfødt evne til at bekymre os og passe på andre end os selv. Vi glemmer det bare igen og igen, når det kommer til de helt lavpraktiske ting, hvor vi handler før vi når at tænke en situation igennem. I værste fald kan manglende sikkerhed på byggepladsen koste menneskeliv og førlighed. Behovene for brug af personlig arbejdssikkerhed er mange og ligeså forskellige som dag og nat.

Hvis du ikke er vågen og opmærksom, kan farerne lure overalt på byggepladsen. For at holde ulykker og skader på et minimum kræver det, at du som arbejder, værkfører, projektleder og byggeleder er klar og villig til for at sikre arbejdssikkerheden gennem viden om brug af det rigtige personlige sikkerhedsudstyr.

Oversigt over vigtige ting

Her kan du se en oversigt over nogle af de mange ting, du bør have for øje ude i virkeligheden.

Start med at følge skiltningen over sikkerhedskravene. Hvilke påbud er der? Det er som regel de blå skilte. Er der yderligere skilte? Advarsler(gule), Forbud(røde) eller Henvisninger(grønne). Orientering er et hovedelement i din videre færd mod personlig arbejdssikkerhed.

Minimum af udrustning

Udrustning bør som minimum udgøre:

Sikkerhedsfodtøj, der er godkendt og testet til brug i de rette arbejdsmiljøer. Lad nu være med at vælge ”fritid” skoen med den ekstra bløde sål, når du går ude på sand og beton hele tiden. Eller uden ekstra frontgummi, hvor du eksempelvis arbejder meget på knæerne.

Passende arbejdstøj med eller uden hi viz funktion. Mange steder er der høje krav til synlighed. Her kan du imødekomme reglerne med både beklædning og sikkerhedsudstyr i skrigende farver.

Godkendte arbejdshandsker, der beskytter dine hænder mod slid og overfladiske skader. Find din favoritmodel hos os. Vi anbefaler hvilken som helst Kategori 2 handske, der egner sig til din hverdag.

En sikkerhedshjelm til beskyttelse mod slag og nedfald. EN397 standarden er på alle godkendte hjelme til byggeri.

Høreværn til brug ved eventuel støj sammen med sikkerhedsbriller, hvis du har udfordringer med skæring, slibning eller slagarbejde.

Det er selvfølgelig en hurtig liste over ting, du som minimum skal have styr på. Det er trods alt dit liv, det drejer sig om. Men drejer det sig om mere specielle udfordringer, står vi i Stennevad altid til rådighed for dig og dine kolleger.

keyboard_arrow_up