Hjelme

Her finder du din nye sikkerhedshjelm og klatrehjelm, i mange farver og varianter fra kvalitetsbrands som f.eks Kask, 3M Peltor, Petzl og Grolls. En sikkerhedshjelm og dens udstyr er uundværligt på mange arbejdspladser. Derfor finder du kun hjelme i den bedste kvalitet, så du altid er ordentlig beskyttet på dit arbejde.

tuneFiltrér produkter

Log ind for at se priser

  1. 1
  2. 2
  3. 3

...

Beskyt dit hoved med hovedværn

Du er godt i gang med at tage dit første skridt ind i en verden, der stiller krav om brug af personlige værnemidler med en godkendt sikkerhedshjelm. Når du sender børnene afsted i skole på cyklen og giver dem deres cykelhjelm på, er det med hjertet på rette sted og med det rigtige mindset. Hovedet er det nok allervigtigste sted på kroppen, og det sted vi beskytter mest.

Når du så går på dit arbejde og arbejder steder hvor du har ricisi for at skade dit hovede, beskytter du så også dit eget hovede? Stennevad guider dig sikkert frem til den hovedbeskyttelse og det hovedværn, der passer dit og dine kollegers behov. Vi hjælper dig gerne med specielle ønsker til udstyr og tilbehør.

Industrihjelm eller klatrehjelm?

De fleste hjelme du ser ude i det ganske danske land er industrihjelme, som bl.a. sørger for sikkerhed på byggepladsen. De er godkendt efter EN 397 standarden, som er sikkerhedshjelme og arbejdshjelme til industrielt arbejde. Det er vigtigt at de ikke forveksles med klatrehjelme da vigtige forskelle er hagestroppens brudstyrke, hvor den skal være lav på industrihjelmen for at hindre kvælning ved mindre fald og arbejdsulykker, og hvor den er langt højere på klatrehjelmen for at forhindre hjelmen i at falde af ved mindre stød i et større fald. Det er derfor livsfarligt at bruge en klatrehjelm hvor der skal bruges en industriel sikkerhedshjelm og omvendt.

En klatrehjelm ligner en industrihjelm rigtigt meget, men i modsætning til industrihjelmen er den egnet til klatring. Den er godkendt efter EN 12492 og ikke EN 397, den må derfor ikke benyttes som sikkerhedshjelm i industrien da den ikke har den påkrævede EN 397 standard.

Hvis du arbejder et sted hvor du klatrer, som f.eks montør der klatrer op i vindmøller og lignende klatring så skal du have en klatrehjelm. En vigtig forskel ved klatrehjelmene er andre krav i den dertilhørende standard EN 12492 omkring fæstning af hjelmen til hovedet - så den ikke falder af. Samt andre regler for hagestrop i forhold til industrihjelmene i EN 397.

Hvor lang tid holder en sikkerhedshjelm?

Når du køber en ny sikkerhedshjelm, så vil det altid stå i databladet og brugervejledning/manual fra producenten hvor lang tid hjelmen kan holde. Der vil på langt de fleste arbejdshjelme stå 5 år, men det er vigtigt at du er særlig opmærksom på mærkningen for produktion. Der vil som regel så måned og år for hvornår hjelmen er produceret, og hvis hjelmen kan holde i 5 år, men har lagt på hylden længe (også kaldet "shelf life”), kan du naturligvis ikke bruge den i 5 år fra den dag du køber den. Derfor skal du altid holde øje med hvornår hjelmen er produceret og derfor ikke gå ud fra at den holder i 5 år fra den dag du køber den.

En sikkerhedshjelms brugstid afhænger af faktorer som vejr og brug, hvor den største indflydelse er solen og dens uv stråler. Det værste du kan gøre er derfor at have din hjelm stående i forruden inde i varevognen, hvis du vil maksimere livstiden for din sikkerhedshjelm så hold den tør og væk fra solen så meget som muligt. Du kan også med fordel købe en dertilegnet pose til din sikkerhedshjelm som f.eks Kasks hjelm pose.

En sikkerhedshjelm skal kasseres så snart den har modtaget stød, selvom du ikke umiddelbart kan se skader på hjelmen kan den indvendigt have skader der gør den ubrugelig. En anden ting der gør en sikkerhedshjelm ubrugelig er hvis den får maling, lim eller stærk kemi på sig. F.eks hvis du vil specialisere dine medarbejderes hjelme med firmalogo og gøre dem personlige med navn, så er løsningen ikke at klistre et tilfældigt klistermærke på hjelmen, det gør at hjelmen skal kasseres da limen kan nedbryde hjelmen. Tag derfor altid fat i din sikre samarbejdspartner Stennevad, vi kan hjælpe dig og dine folk sikkert i mål og spare jer for kostelige fejl.

keyboard_arrow_up