Michael Søgaard

Purchase Manager

phone40759332

E-mail

Michael Søgaard

Et salg hænger ofte sammen med det rigtige indkøb. Derfor jeg samarbejde som en altafgørende grundsten eksternt såvel som internt. En Stennevad leverandør skal levere hele paletten af kvalitet, hvilket betyder mere end blot et godt produkt. Som i Stennevad skal varer assisteres af den rette viden og service. Kun på det grundlag træffer vi i indkøb en beslutning.

Jeg er uddannet markedsføringsøkonom og har sort bælte i indkøb. Jeg har mere end 20 års erfaring med indkøb og projektstyring fra både produktion, service og handelsvirksomhed. Jeg har blandt andet arbejdet hos Mærsk, hvorfor nogle af mine helt store kæpheste er velkendte slogans som ”Keep It Simple” og ”rettidig omhu”.

Jeg styrer målrettet efter den mest optimale værdi- og forsyningskæde. Der skal være værdi i alle led. Det stiller krav til, at jeg er åben, fleksibel og omstillingsparat. Prisen er som altid et vigtigt parameter i en konkurrencepræget branche, men ikke altid afgørende. I nogle tilfælde bør man som indkøber reflektere og stille spørgsmålet; hvor dyrt kan billigt PPE blive?

Vi lagerfører gerne nye produkter såfremt der foreligger et berettiget forecast og aftræk, ellers starter mange produkter i Stennevads sortiment som skaffevare indtil de har bevist sit værd og omsætningen indikerer et lagerhold.

For sikring af optimalt lagerhold og mange kunders ønske om høj leveringssikkerhed, er valide estimater og opdateret forecast, for mig og indkøbsafdelingen, et vigtigt værktøj, til at dække varen af og sikre slutbrugeren kan modtage i rette tid og mængde. Vores ”Long Term Production Planning” på varer fra Fjernøsten opererer f.eks. med en responstid på ikke mindre end 5-6 måneder fra ordreafgivelse til varemodtagelse.

Jeg ser det som en essentiel opgave for mig at understøtte og supportere salgsteamet med altid opdaterede priser og informationer på nye løsninger samt innovative produkter. Det er en naturlig del, at vores samarbejdspartnere løbende afholder informationsmøder og produkt brush-up som en naturlig del af samarbejdet.

God planlægning er det halve arbejde. Dårlig planlægning koster. Jeg tror på gode, ærlige, loyale og langvarige relationer til Stennevads samarbejdspartnere.

keyboard_arrow_up